Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/haikoxw156/domains/jogchumskunst.nl/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/haikoxw156/domains/jogchumskunst.nl/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/haikoxw156/domains/jogchumskunst.nl/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Over Jogchum - Jogchum Veenstra Kunst

Over Jogchum

Jogchum Veenstra - Portret en handtekening zwartwit klein

Jogchum Veenstra (1963), geboren in Goutum bij Leeuwarden, woont en werkt als kunstschilder in Leeuwarden.

 

In 1992 studeerde hij af aan de kunstacademie Vredeman de Vries in Leeuwarden. Zijn studierichting was Publiciteit en Vormgeving. Hierna was hij nog 2 jaar actief met beeld, geluid en animatie in Groningen, studierichting autonome kunst.

 

Van 2002 tot 2004 haalde Jogchum zijn SPW diploma’s. Hij werkte een periode bij Talant Friesland en Zienn Friesland. Daarna begon hij als ZZP-er met Live Coaching, werken met je talent en begeleidde hij voornamelijk autistische mensen, o.a. met het syndroom van Asperger.

 

In 2013 startte hij opnieuw met schilderen. Hoewel hij de meeste schildersdisciplines beheerst, legt hij zich tegenwoordig voornamelijk toe op abstracte schilderkunst en maakt met passie veel nieuw werk. Zijn inspiratie bronnen zijn de schilders, van Gogh, Pollock, Kadinscky, de Kooning, Miro, en enkele kunstenaars in zijn omgeving zoals Beb Mulder en wijlen Gerriet Postma. Hij schildert voornamelijk met acrylverf, olieverf, inkten en een combinatie van materialen.

 

De schilderwerken die hij gaat maken in 2019 en 2020 liggen in het verlengde van wat hij in 2018 heeft gemaakt. Tijdens de culturele hoofdstad hing er een werk van 3,60 x 3,60 meter in de Bagijnestraat in hartje van Leeuwarden. Het is nog te bezichtigen tot de zomer van 2019.

 

Een andere ambitie waar hij zich op toe wil leggen, is het geven van workshops over kunst Zijn doel is met name praten over kunstvormen maar vooral over wat kunst is en wat kunst zal blijven en bij schetsles leer je stap voor stap in 10 lessen hoe je moet schetsen.